MODELSPOORVERENIGING ‘DE HOEKSE LIJN’ VAN GROOT NAAR klein

De Modelspoorvereniging De Hoekse Lijn lijkt verdwenen, nadat we onze mooie clubruimte bij Stena Line hebben verlaten in 2016. Na enkele maanden hard werken aan het afbreken van de banen en vervoer van te bewaren delen naar elders, komt er toch weer 'leven' in de vereniging.

Ontheemd, maar niet verslagen !!

In ons 32e jaar zijn we weer begonnen met de bouw van enkele banen. De eerste baan, die al weer functioneert, is een baan in H0-schaal, maar met 9 mm rails en geheel voorzien van een schitterende scenery. Het is een smalspoorbaan met een Zuid-Duits karakter. Overigens wel weer helemaal digitaal. Deze baan is al klaar voor een uitstapje.

Ook verder zitten we niet stil, want ook bij de Märklin-baanliefhebbers is een nieuwe tafel gebouwd en een ontwerp-emplacement ligt klaar. Ook deze baan zal weer digitaal gaan rijden. Dit wordt een baan naar Nederlands en Duits voorbeeld.

Als derde activiteit is een gelijkstroombaan in 00-schaal (is bijna gelijk aan H0) naar Engels voorbeeld. In digitale vorm wordt een langwerpige baan van 5 meter lengte gebouwd met de mogelijkheid om later via een schaduwstation te kunnen rondrijden of door met keerlussen te werken. Het thema is een eenvoudig kopstation, zoals je die in jaren '60 van de vorige eeuw in Zuid-Engeland kon vinden. De bouw van deze baan is voor de techniek al een in vergevorderd stadium. Als dit goed functioneert, dan wordt met de bijhorende scenery begonnen.

Het is duidelijk, dat de drie banen modulair zijn en dus ook mobiel.

De club zit nog onthand met een eigen clubruimte. De banen zijn bij de leden thuis en kunnen bij gelegenheid naar een evenement verplaatst worden. Door de wat kleinschaligere opzet kunnen we ook bijvoorbeeld op een braderie of een dorpsfeest wat voor u betekenen. Vraag dan naar de mogelijkheden via onze email.

Weet u misschien een geschikte ruimte van onze club om daar weer onze banen te kunnen bouwen in verenigingsverband. Dat missen wij zeer. Alle ideeën zijn welkom.

 

Volg ons nu ook op Youtube en Facebook!

Click here for the English version.