MODELSPOOR VERENIGING “DE HOEKSE LIJN” GAAT MOBIEL


Inmiddels zijn we in 2018 aangekomen en de koude dagen van de winter zijn voorbij. Er is veel gebeurd in de afgelopen winter. Twee banen zijn operationeel en voorzien van kwaliteit scenery.
De h0e baan was de eerste geheel digitale baan met een Duits-Oostenrijkse scenery. Tijdens de Open Dagen in Katwijk van de NSS was deze baan voor het eerst te zien voor het publiek.
Intussen werd er hard gewerkt aan de Engelse 00-baan. Op deze baan van slechts 40 cm breed en een lengte van 5 meter is een emplacement aangelegd met een kopstation en de mogelijkheid om later uit te breiden met een schaduwstation of schaduwkeerlussen. Vanwege de bruikbaarheid is het stuk van 5 meter buiten de exposities alleen particulier actief en daar is geen ruimte voor keerlussen. Eigenlijk speciaal voor evenementen zal er in de toekomst aan keerlussen en of een schaduwstation worden gewerkt.
Nadat we ons eerste optreden hadden in Katwijk bij de NSS in september 2017, volgde in februari 2018 een expositie op de bekende ruilbeurs in Houten.
Onlangs zijn wij op de nieuwe modeltreinenbeurs in Gouda op 7 en 8 april 2018 met 2 banen naar buiten gekomen. Natuurlijk ook de h0e baan en voor het eerst was de geheel digitale Engelse 00-baan aanwezig, waarvan de scenery door een van onze leden grondig was aangepakt en met succes meegedaan aan deze beurs.
Meedoen aan een evenement brengt meestal weer uitnodigingen met zich mee voor in de toekomst. We hebben onze medewerking weer toegezegd bij de volgende beurs in Gouda in 2019. Ook andere evenementen hebben al belangstelling getoond.

We hebben nog meer ambities in petto. Niet dat we onze oude omvang van 2015 in rap tempo willen evenaren, maar nu met een hogere kwaliteit voorlopig een 3e baan creëren op het bekende 3-rail systeem van Märklin. We zijn nog aan het ontwerpen en bedenken hoe we een gemeenschappelijk schaduwstation kunnen bouwen voor gelijkstroom en wisselstroom systemen.

Ten slotte wil ik u de mogelijkheid geven om info op te vragen over de mogelijkheden ons te laten deelnemen aan een volgende beurs of tentoonstelling. Neem dan contact op via onze email op de website.

Volg ons nu ook op Youtube en Facebook!

Click here for the English version.