Geschiedenis
De modelspoorwegvereniging "De Hoekse Lijn" in 1985 opgericht door een aantal enthousiaste modelspoorliefhebbers uit Hoek van Holland en omstreken.

De naam van de vereniging is afgeleid van het traject Rotterdam-Hoek van Holland, dat De Hoekse Lijn wordt genoemd. Het logo is gebaseerd op de mat '36, die als eerste is gebouwd voor dit traject. Voor de geschiedenis van het logo is een aparte pagina gemaakt.

De vereniging had in eerste instantie tot doel om het spoor in Hoek van Holland en directe omgeving na te bouwen in H0. Inmiddels zijn binnen de vereniging de schalen H0, TT, N en 00 vertegenwoordigd. De vereniging is in de loop der jaren gegroeid naar thans 36 leden en 15 donateurs.

Naast de geschiedenis van de vereniging zelf is binnen de club ook veel informatie verzameld over het grote voorbeeld in de omgeving van Hoek van Holland. Daarom is ook een gedeelte van de website gewijd aan de geschiedenis van het spoortraject "De Hoekse Lijn".

Helaas is door de verhuizing vanuit de Stena Line naar privé-adressen in 2016 een aantal leden vertrokken. Jammer genoeg is daardoor onze grote N-schaalbaan helemaal verdwenen. Maar met een klein aantal leden zijn we doorgegaan met de bouw van voorlopig drie nieuwe banen, die geheel modulair zijn.

- Geschiedenis van de modelspoorvereniging "De Hoekse Lijn"
- Geschiedenis van het logo
- Geschiedenis van het traject "De Hoekse Lijn"